Αξιοθέατα

Παραλίες που Δεν Πρέπει να Χάσετε...

Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Ξεκινήστε τις διακοπές σας και ετοιμαστείτε να απολαύσετε τις καταπληκτικές παραλίες της Σίφνου. Ανακαλύψτε ποιες παραλίες αυτού του πανέμορφου νησιού των Κυκλάδων δημιούργησαν τη δική μας λίστα. Δείτε τις καλύτερες:

  • Οι Καμάρες, το λιμάνι της Σίφνου που βρίσκεται 5 χλμ. από την Απολλώνια, αμμώδης με καλαμιώνες και αμμόλοφους, βραβευμένη κάθε χρόνο με τη Γαλάζια σημαία της ΕΕ από την FEE (Foundation for Environmental Education).
  • Ο Πλατύς Γιαλός, άλλη μία αμμώδεις παραλία, η μεγαλύτερη του νησιού και η πιο δημοφιλής, βραβεύεται κάθε χρόνο με τη γαλάζια σημαία, πληρώντας τα αυστηρά κριτήρια του προγράμματος της ΕΕ (καθαριότητα νερού, περιβαλλοντική εκπαίδευση και διαχείριση,  ασφάλεια & υπηρεσίες). Με μώλο κατάλληλο για σκάφη αναψυχής, με πολλά αξιοθέατα (αρχαίους πύργους).
  • Το Βαθύ βρίσκεται στα δυτικά του νησιού, 10 χλμ. από την Απολλωνία. sifnos mapΘεωρείται μία από τις ομορφότερες αμμώδεις παραλίες, με απίστευτη ηρεμία, ταβερνάκια κυριολεκτικά πάνω στο κύμα, με αρκετά εστιατόρια και αγγειοπλαστεία, στο βόρειο άκρο του κόλπου.
  • Ο Φάρος, ένα πολύ γραφικό ψαροχώρι και λιμανάκι, 7 χλμ. από την Απολλωνία, περιλαμβάνει 3 αμμώδεις παραλίες στη σειρά. Η παραλία του Γλυφού, που ονομάστηκε έτσι από το γλυφό νερό που υπήρχε από τους αρχαίους χρόνους μέχρι σήμερα, το Αποκοφτό και η Χρυσοπηγή.
  • Η Χρυσοπηγή ένα από τα πιο δημοφιλή μέρη του νησιού, στο ακρωτήρι του οποίου υπάρχει το ομώνυμο μοναστήρι της Παναγίας από το 1523. Τα βράχια είναι αγαπημένο ορμητήριο πολλών κολυμβητών, ενώ στα ανατολικά υπάρχει και η αμμώδης παραλία Αποκοφτό, με εστιατόρια πάνω στο κύμα και στα δυτικά οι Σαούρες, μικρή απόμερη παραλία με βότσαλα.
  • Στη συνέχεια του Φάρου, αριστερά βρίσκεται η Φασολού, με μικρή βλάστηση δροσερά καταγάλανα νερά και απόλυτη ηρεμία.
  • Η Χερόνησος, στο βορειότερο σημείο του νησιού, 15 χλμ. από την Απολλωνία, είναι ένα γραφικό ψαροχώρι με μικρή αμμουδιά, την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου.
  • Οι Επταμάρτηρες, βραχώδης ακτή στα ανατολικά του νησιού, γνωστή για το φημισμένο εκκλησάκι πάνω στον βράχο, με θέα το πέλαγος και ιδανικό για όσους προτιμούν τα βράχια. Υπάρχει επίσης αρχαίο μονοπάτι που οδηγεί στην Παναγία Πουλάτη, επίσης βραχώδης ακτή.