Αξιοθέατα

Πρέπει να Επισκεφτείτε...

Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Η Σίφνος περιλαμβάνει αρκετά μέρη που δεν πρέπει να χάσετε, όπως ο Άγιος Λουκάς, η Απολλωνία, ο Αρτεμώνας, το Βαθύ, τα Εξάμπελα, οι Καμάρες, το Κάστρο, η Καταβατή, το Κάτω Πετάλι, το Πάνω Πετάλι, ο Πλατύς Γιαλός, ο Φάρος, η Χερόνησος, η Χρυσοπηγή! Αδράξτε την ευκαιρία να τα επισκεφθείτε:

  • Η Απολλωνία, η πρωτεύουσα της Σίφνο, πήρε το όνομά της από τον θεό Απόλλωνα. Παραδοσιακός οικισμός, καλύπτει τις ανάγκες των μόνιμων κατοίκων, αλλά και των τουριστών, με τράπεζες, εστιατόρια, ενοικιαζόμενα δωμάτια, ξενοδοχεία, μπαρ, τουριστικά καταστήματα. Τα καλοκαιρινά βράδια σφύζει από ζωή, με επιλογές διασκέδασης για όλα τα γούστα. Η πλατεία Ραμπαγάς, κατάλληλη για διασκέδαση, οφείλει το όνομα της στον γνωστό εκδότη Κλεάνθη Τριανταφύλλου Ραμπαγά.
  • Στον Αρτεμώνα, το όνομα του οποίου προέρχεται από τη λατρεία της θεάς Αρτέμιδος, θα συναντήσει κανείς την εκκλησιά Παναγία Κόχη, μεγάλης ιστορικής αξίας, παραδοσιακούς φούρνους, εργαστήρια ζαχαροπλαστικής, αγγειοπλαστικής, αρχοντικά σπίτια, νεοκλασικά με μεγάλες αυλές και το κέντρο του οικισμού με εκπληκτική θέα τους ανεμόμυλους, θαυμάζοντας από μακριά το Κάστρο, το μεγαλοπρεπές πέλαγος καθώς και πολλά κυκλαδονήσια.
  • Τα Εξάμπελα, ένα πολύ όμορφο χωρίο με πολλά αξιοθέατα, όπως ο πύργος της Βρύσης κοντά στο μοναστήρι της Παναγίας της Βρύσης, που αξίζει να το επισκεφτεί κανείς, με εξαιρετική αρχιτεκτονική, μουσείο βυζαντινής τέχνης με μοναδικό αρχείο χειρογράφων, εικόνες και εκκλησιαστικά εκθέματα.
  • Το Κάστρο, το στολίδι της Σίφνου και ένα από τα ωραιότερα μέρη του νησιού, υπήρξε η παλιά πρωτεύουσα, η έδρα της Αρχιεπισκοπής από τον 9ο-6ο αιώνα π.χ., ο γραφικότερος οικισμός και ο πιο σημαντικός, από αρχαιολογικής άποψης. Με ναό και θέατρο στον θεό Διόνυσο, πολυτελή δημόσια μαρμάρινα κτίρια, κατοικείται αδιάκοπα από τους προϊστορικούς χρόνους έως και σήμερα. Το όνομά του προέρχεται από το κάστρο που σχημάτιζαν τα κτίρια.
  • Ανατολικά του Κάστρου συναντάμε το γραφικό εκκλησάκι των Επταμάρτυρων, πάνω στον βράχο με φόντο το πέλαγος και βορειότερα ένα αρχαίο μονοπάτι που οδηγεί στο πιο ιδανικό μέρος για βουτιές από βράχια, την Παναγία Πουλάτη.
  • Δυτικά του οικισμού και στους πρόποδες του λόφου υπάρχει μια μικρή παραλία, τα Σεράλια (σεράγια), αρχαίο λιμάνι, το όνομα του οποίου σημαίνει παλάτια (που υπήρχαν στη περιοχή), που διατηρείτε μέχρι και σήμερα, με γραφικά ταβερνάκια, σε ένα μαγευτικό τοπίο.
  • Το νησί φημίζεται όχι μόνο για την ιστορία του αλλά και για την κουζίνα του, καθώς σε αυτό έζησε και μεγάλωσε ο μεγάλος δάσκαλος της μαγειρικής, Νικόλαος Τσελεμεντές, με πλούσια παράδοση στη γαστρονομία. Έτσι μπορούμε να δοκιμάσουμε, σε εστιατόρια υψηλής γαστρονομίας, μοναδικές γεύσεις, αλλά και να επιλέξουμε ανάμεσα σε ταβέρνες με ιδιαίτερες παραδοσιακές γεύσεις, ψαροταβέρνες με φρέσκα ψάρια, μεζεδοπωλεία για όλα τα γούστα, φούρνους με μοναδικά γλύκα, όπως τα φημισμένα αμυγδαλωτά της Σίφνου.
  • Ο πρωταγωνιστής της βραδινής διασκέδασης είναι το Στενό της Απολλωνίας, με πολλά μπαράκια για όλα τα γούστα. Στο εν λόγω σημείο διοργανώνονται, όλον τον χρόνο, βραδινές πολιτιστικές εκδηλώσεις με έμφαση στις παραδοσιακές βραδιές, θέατρο, εκθέσεις και πανηγύρια, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις στον επισκέπτη.