Σχετικά με τη Σίφνο

Οι Παραλίες της Σίφνου

Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

platys gialos beach smallΟι παραλίες της Σίφνου είναι ιδανικές για όλα τα γούστα. Σε αρκετά σημεία του νησιού υπάρχουν παραλίες με βότσαλα, οργανωμένες, καθώς και απομονωμένες αμμουδιές, βραχώδεις ακτές. Οι περισσότερες είναι προσβάσιμες οδικώς, ενώ σε κάποιες φτάνει κανείς από γραφικά μονοπάτια ή δια θαλάσσης. Οι πιο γνωστές που αξίζει να επισκεφτεί κάποιος είναι:

  • Οι Καμάρες, το λιμάνι της Σίφνου που βρίσκεται 5 χλμ. από την Απολλώνια, αμμώδης με καλαμιώνες και αμμόλοφους, βραβευμένη κάθε χρόνο με τη Γαλάζια σημαία της ΕΕ από την FEE (Foundation for Environmental Education). Από τις Καμάρες ξεκινούν πεζοπορίες με διαδρομές προς το ιερό των Νυμφών, τη Μαύρη Σπηλιά, παραλία με ορυχεία, έως και τον Άγιο Συμεών, με ένα από τα ωραιότερα ηλιοβασιλέματα του νησιού.
  • Ο Πλατύς Γιαλός, άλλη μία αμμώδεις παραλία, η μεγαλύτερη του νησιού και η πιο δημοφιλής, βραβεύεται κάθε χρόνο με τη γαλάζια σημαία, πληρώντας τα αυστηρά κριτήρια του προγράμματος της ΕΕ (καθαριότητα νερού, περιβαλλοντική εκπαίδευση και διαχείριση,  ασφάλεια & υπηρεσίες). Με μώλο κατάλληλο για σκάφη αναψυχής, με πολλά αξιοθέατα (αρχαίους πύργους). Ο επισκέπτης έχει πρόσβαση σε ταβέρνες, μπαρ και μίνι μάρκετ. Απέναντι βρίσκεται το νησάκι Κιτριανή, με μοναδικό κτίσμα το εκκλησάκι της ομώνυμης Παναγίας, την αρχαιότερη του νησιού (11ου - 10ου αιώνα π.χ.).
  • Το Βαθύ βρίσκεται στα δυτικά του νησιού, 10 χλμ. από την Απολλωνία. Θεωρείται μία από τις ομορφότερες αμμώδεις παραλίες, με απίστευτη ηρεμία, ταβερνάκια κυριολεκτικά πάνω στο κύμα, με αρκετά εστιατόρια και αγγειοπλαστεία, στο βόρειο άκρο του κόλsifnos mapπου. Η αρχαιολογική σκαπάνη έχει φέρει στο φώς προϊστορικούς οικισμούς και τάφους. Πολλές πεζοπορικές διαδρομές ξεκινούν προς τη Φυκιάδα και τον Πλατύ Γιαλό, στα ανατολικά, πάνω στην παραλία, υπάρχει το εκκλησάκι των Ταξιαρχών του 16ου αιώνα.
  • Ο Φάρος, ένα πολύ γραφικό ψαροχώρι και λιμανάκι, 7 χλμ. από την Απολλωνία, ήταν το 1ο λιμάνι της Σίφνου έως το 1883 και πήρε το όνομά του από τον αρχαίο πύργο πάνω στη παραλία. Υπάρχουν 3 αμμώδεις παραλίες στη σειρά. Η παραλία του Γλυφού ονομάστηκε έτσι από το γλυφό νερό που υπήρχε από τους αρχαίους χρόνους μέχρι σήμερα . Ένα όμορφο πλακόστρωτο μονοπάτι, φωτιζόμενο τη νύχτα, οδηγεί στο Αποκοφτό και στη Χρυσοπηγή, βλέποντας στη διαδρομή τα αρχαία ορυχεία και μεταλλεία του νησιού. Στη συνέχεια του Φάρου, αριστερά βρίσκεται η Φασολού, με μικρή βλάστηση δροσερά καταγάλανα νερά και απόλυτη ηρεμία. Οι πεζοπορίες που ξεκινούν από εκεί οδηγούν στην ακρόπολη, στον λόφο του Αγίου Ανδρέα και στο Κάστρο.
  • Η Χρυσοπηγή ένα από τα πιο δημοφιλή μέρη του νησιού, στο ακρωτήρι του οποίου υπάρχει το ομώνυμο μοναστήρι της Παναγίας από το 1523, πολιούχος και προστάτιδα του νησιού που γιορτάζει της Αναλήψεως, προσελκύει εκατοντάδες προσκυνητές κάθε χρόνο. Τα βράχια είναι αγαπημένο ορμητήριο πολλών κολυμβητών, ενώ στα ανατολικά υπάρχει και η αμμώδης παραλία Αποκοφτό, με εστιατόρια πάνω στο κύμα και στα δυτικά οι Σαούρες, μικρή απόμερη παραλία με βότσαλα.
  • Η Χερόνησος, στο βορειότερο σημείο του νησιού, 15 χλμ. από την Απολλωνία, είναι ένα γραφικό ψαροχώρι με μικρή αμμουδιά, την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου και απομεινάρια του αρχαίου πύργου.
  • Οι Επταμάρτηρες, βραχώδης ακτή στα ανατολικά του νησιού, γνωστή για το φημισμένο εκκλησάκι πάνω στον βράχο, με θέα το πέλαγος και ιδανικό για όσους προτιμούν τα βράχια. Υπάρχει επίσης αρχαίο μονοπάτι που οδηγεί στην Παναγία Πουλάτη, επίσης βραχώδης ακτή.
 
Copyright © 2017 ATHINA EXQUISITE HOUSES - All Rights Reserved - Designed by AneG®